Welkom in de kleurrijke wereld van Judith Rigter
Welcome in the colourful world of Judith Rigter

     
Na succesvolle afronding van mijn opleiding aan o.a. de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, heb ik vanaf 1987 fulltime gewerkt als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Gedurende 25 jaar heb ik een goedlopend keramiekatelier gehad, waarbij ik keramiek beschilderde, dat in diverse SBK-kunstuitlenen en in toonaangevende keramiekgaleriën werd verkocht. Ook heb ik veel grote opdrachten voor het bedrijfsleven uitgevoerd.

Vanaf 2003 schilder ik met olieverf op paneel.
Ik schilder wat ik in mijn leven en op mijn reizen tegenkom en doe dat in een losse en impressionistische stijl. Licht, kleur en de verftoets zijn voor mij heel belangrijk. Een onuitputtelijk thema is de mens in zijn omgeving. Ik heb veel bij repetities van orkesten geschilderd en op locatie bij muziek- en schilderfestivals.
Zomers schilder ik buiten ‘en plein air’, in de winter schilder ik in mijn studio. Dan verwerk ik mijn plein-air werk, schilder zelfportretten of naar model.


Op deze pagina is een selectie van mijn schilderwerk te zien. Onder ‘meer informatie’ staat een overzicht van al mijn keramiek en schilderwerk (verkocht en niet-verkocht).
Overweeg je een schilderij te kopen? Mail mij dan het nummer van het schilderij en ik zal antwoorden of het ter beschikking is.
Het keramiek is allemaal verkocht en niet meer te bestellen.

Veel plezier bij het bekijken van mijn werk!

   

introductie schilderijen
introduction paintings
     
banner schilderijen 2017
schilderijen 2017
paintings 2017

jaarboekje
schilderijen 2016
paintings 2016

jaarboekje
     
  meer informatie
more information
     
email: judith@judithrigter.nl  
Garonnedal 25
7007HM Doetinchem (NL)
T +31 314363966